fredag 9 januari 2009

ÄCKLIGT!!!!!!!!!!

Vi har fått pälsängrar hemma! Okej jag har väl då och då sett en sån i nån låda man inte varit i på länge i alla lägenheter jag bott i och dom är ju helt ofarliga. Men det här! Det har jag aldrig varit med om. Det började med att älsklingen hittade en i mannagrynen när han skulle göra gröt *rys*, då försvann genast hela innehållet i vårt skafferi ner i soporna och köket storstädades. Sen efter ett tag hittade vi en i en kökslåda...sen en på sovrumsväggen...sen en skalbagge på vardagsrumsväggen och slutligen idag hittade jag en i sängen!! PANIK! Nu har jag spenderat hela dagen med att städa överallt och tvätta ALLT jag har hunnit med och det ligger fortfarande nere i tvättstugan. Jag vägrar ta upp det i lägenheten igen förrän det är färdigstädat här. Jag har slängt allt som går att slänga och jag har köpt pälsängerradar som jag nu har dränkt halva lägenheten med. Som tur är hade vi redan köpt förslutningsbara burkar och sånt till skafferiet sen vi hittade den första men imorgon bär det av till IKEA igen, jag ska fan ha allt i lådor.

Oj vad jag ska rensa och slänga och städa och när jag är färdig ska allt ligga i fina plastlådor med lock. Jag har inte smutsigare hemma än någon annan (dock är jag dålig på att slänga saker och har för mycket saker på för liten yta) och jag vet att pälsängrar kan komma även om man har helt galet rent hemma, det är ju en skalbagge som kommer utifrån, inte så mycket att göra åt. Men det kommer i alla fall bli fan så mycket lättare att komma åt med min nya spray om allt ligger i lådor som jag bara kan flytta ut ur skåpen när jag städar!

Jag brukar vara rätt så tuff när det gäller kryp och sånt, är absolut inte sån som ställer mig och skriker och tvingar pojkvännen att fixa om det dyker upp en spindel eller nåt men efter den här dagen känner jag mig ynklig, allt känns äckligt och det känns som det kliar och kryper överallt på mig. Jag hatar dom! Äckliga jävla kryp! Samtidigt undrar jag om det här kan bli början till mitt nya organiserade liv? Där jag som sagt har allt i lådor med små lappar på där det står vad som är i. Så som jag alltid velat ha det men som det aldrig har blivit. Jag har redan blivit bättre på att slänga saker men nu kommer jag kanske bli ännu bättre? Ju mindre saker desto mer lättstädat, så är det ju. Kanske kommer jag tacka dom små krypen om ett tag? Jag hoppas det. Tacka dom samtidigt som jag dränker dom i radar.

3 kommentarer:

Martin sa...

fy fan vad äckligt!!!!!

kan ju inte vara hygienisk att ha dom i maten - proteinrikt kanske men skit....



har ni i överhuvudtaget hört talas om rödceder? De var de vi använde i somras när vi upptäckte skiten hemma. No mor problems. jag skickar med en länk till rödcederföretaget/ Martin ps. jag kommer att ha mardrömmar i natt.

stackars er alltså.

egarcia sa...

Jorå, har hört talas om rödceder, ska införskaffa det så fort jag kan. tack ändå för tipset! =)

rödceder.se sa...

Rödcederträ och rödcederolja (även kallad eterisk olja) är mycket effektiv mot skadedjur som myror, pälsängrar, mjölbaggar, silverfiskar etc. 100% naturligt.

Bäst effekt får du om du städar och tvättar hemma innan du börjar använda, men bättre att börja ändå, än att fortsätta att skjuta på det, det äter upp ditt hem under tiden.

Vänligen, rödceder.se - leverantör: Rent Hus, TV4