söndag 17 februari 2008

Bio x 2

Ikväll gick jag och älsklingen på bio och såg Sweeney Todd, den var mycket mycket bra! Tim Burton, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, mörker, weirdness, makabert, kan det bli bättre!? På vägen från Palladium gick vi förbi Biopalatset (eller vad det nu heter nu för tiden) och kärleken säger:

- Jag skulle vilja se Cloverfield nästa gång...eller...ska vi...ska vi se den nu??

- Javisst, om du bjuder (själv är jag pankare än en kyrkråtta som är beroende av dagliga doser heroin)

Sagt och gjort, vi gick in och lämpligt nog började nästa föreställning en kvart senare och det fanns gott o platser kvar.

Nu kom ju inte Cloverfield ens i närheten av Sweeney Todd men det var väl en ok monsterrulle och kärleken tyckte den var skitbra så han var nöjd. Själv är jag skeptisk till filmer som helt och hållet är filmade med handkamera. När det är en person i filmen om hela tiden springer runt och filmar allt. Det låter säkert konstigt i sammanhanget (då stora människoätande monster inte heller känns så trovärdigt) men det känns overkligt att man släpar runt på en kamera när man springer för sitt liv eller klättrar på taken till hus som kollapsat, eller att man filmar när folk gråter förtvivlat för att dom förlorat någon de älskar.

I alla fall, det var en mysig kväll med filmmaraton och dessutom skötte sig folk hyfsat och höll någorlunda käften på båda filmerna.

Dagens grej att vara förbannad över:
Palladium visade sin sista föreställning idag, dom ska också lägga ner, precis som Svea och Capitol. Fast Palladium går med vinst!? Varför stänger dom, nu finns det bara nybyggda biografer i Göteborg, och bara två stycken. Är inte det lite?

Dom som har köpt Palladiumlokalen har redan bestämt att dom ska måla över taket, den målningen som sitter där nu har funnits där i över 100 år!! Vilka jävla idioter.

Inga kommentarer: